Nyhedsbrev 28. juni 2018

Kære medlem

 

Hurra. Nu er det lige om lidt ferie for de fleste, men inden da skal I lige have en sommerferiehilsen fra os i kredsen.

 

Arbejdet ovenpå OK18 er nu i fuld gang: Vi var til ekstraordinær kongres 7. juni, hvor vi foruden vores egen forenings planer også hørte kommissionsformanden Per B Christensens samt formand for KL’s børne- og undervisningsudvalg Thomas Gyldal tale om kommission og ”ny start for folkeskolen”. Det var rigtig rart at få sat ansigter og mere konkrete tiltag på alle ordene, og det er ganske vist: Der er helt nye toner fra KL nu. Vi håber meget, at vi kan fastholde og fremme de nye vinde, så det ikke bare forbliver en vind.

 

Helt konkret sætter hverken vi eller DLF centralt os dog ned og venter på kommissionens arbejde. Formand og næstformand deltager i august i et seminar/workshop, hvor der skal tænkes og deles ideer om både arbejdstid og elementerne fra ”ny start”. Lokalt tænker vi i, hvordan vi allerede i efteråret kan sætte forbedringer for lærernes arbejde på dagsordenen i kommunerne. Det gør vi sammen med TR’erne på vores kursus i september, og det bærer hen mod den ordinære kongres i oktober.

 

I Ringsted har vi skrevet under på arbejdstidsaftalen, der nu følger overenskomstperioden, og I Sorø har vi indledt dialogen med den nye udvalgsformand, Lars Damgaard.

 

I begge kommuner har vi aftalt besøg på alle skoler med kredsformand og forvaltningschef.

 

Og så lige et par praktiske detaljer, som vi ofte bliver spurgt om i løbet af ferien:

 

Du kan læse om reglerne for, hvad du skal huske, hvis du bliver syg under din ferie på www.dlf.org – sygdom og ferie.

 

Og så kan du læse om dagpenge ved kollektiv ferie, hvis man ikke har optjent ferie med løn her:

http://www.dlfa.dk/Din-situation/du-skal-holde-ferie/Kollektiv-Ferie/

 

I ugerne 28, 29, 30 og 31 bliver telefonsvareren aflyttet, kontoret passet og kredsmailen 050@dlf.org læst regelmæssigt. Hvis det drejer sig om noget helt akut, så skriv til liva@dlf.org – det er Lises mail, som er med på ferie. Så vil du blive ringet op.

 

Så er der vist kun tilbage at ønske en herlig og forhåbentlig solrig sommer – nyd det nu i fulde drag.

 

 

Mange hilsener kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

 

Emner

Målgruppe