Nyhedsbrev oktober 2018

Kære alle sammen

 

Så er det blevet tid til en lille efterårshilsen fra kredsstyrelsenJ

 

Vi er så småt begyndt på løntjek, du kan spørge din TR, hvornår det foregår på din skole. Vi har fundet meget få fejl i de seneste år, så måske er kommunerne blevet bedre til at holde styr på lønnen, eller også er det jer, der er blevet gode til at kigge lønsedlerne efter og få rettet eventuelle fejl.

 

Indbydelsen er sendt ud til ”Åbent kursus” – vi glæder os til at være sammen med jer. I år kan du tilmelde dig direkte til 050@dlf.org, men du skal huske at skrive, hvem du vil sove på værelse med. Ved at dele værelser kan vi få plads til flest muligt.

 

Du kan også stadig nå at tilmelde dig arrangementet for vores mindre medlemsgrupper d. 25. oktober klokken 17 på kredskontoret. Meld dig til på 050@dlf.org.

 

Formand Lise Vadsager har skrevet et indlæg på folkeskolen.dk, som også ligger på vores facebookgruppe samt på Insite. https://www.folkeskolen.dk/642902/hverdagshistorier  Det hedder ”hverdagshistorier”, og det handler om lærere der føler sig presset af opgaver med børn, de ikke kan magte. Vi ser desværre flere og flere, som bliver for pressede i jobbet som lærer og som måske endda opgiver lærerjobbet.

Vi synes, der var brug for at sætte fokus på den utilstrækkelighed, mange lærere fortæller os, at de føler, når de ikke lykkes med opgaven. Mange har ikke lyst til at stå frem og fortælle om det. Indlægget har fået en kæmpe opmærksomhed og ”likes” – for selvom historierne er mikset og anonymiseret til det ukendelige, er det skræmmende, hvor mange lærere, der kan se sig selv i indlægget. Vi taler med både forvaltning og politikere i vores kommuner om, at vi er bekymrede over problemets omfang, selvom det slet ikke er lokale problematikker alene.

 

I må meget gerne ”blande jer i debatten” i diverse forum, med debatindlæg, læserbreve o.lign. Hvis vi står sammen om at stå frem med vores erfaringer, tror vi på, at vi kan ændre dagsordenen.

 

Kan I nu alle have en rigtig god efterårsferie.

De bedste hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening.

 

Emner

Målgruppe