Nyhedsbrev Januar 2019

Kære alle sammen

 

Så er januar allerede suset afsted, og det nye år er skudt i gang. Godt nyt år til alle

På sidste års generalforsamling besluttede vi grundet foreningens skrantende økonomi at forsøge at frasælge halvdelen af vores kontor. Det er lykkedes her i januar, så nu får vi dels lidt på kistebunden, dels mulighed for at renovere det kontor, vi har tilbage. Endelig får vi fremover færre driftsudgifter - selve formålet med salget. Vi er i fuld gang med processen, så vi roder max på kontoret, og får også brug for at lukke kontoret helt et par dage i marts.

 

Vores næste generalforsamling er torsdag d. 21. marts, og den kommer til at foregå i Campusskolens kantine. Vores hjælpsomme TR’er er praktiske hjælpere, men det bliver lidt mere “højskole-agtigt” end vi plejer. 

 

Vi er blevet kontaktet af Per B. Christensen, som er formand for lærerkommissionen. Vi har svaret på et spørgeskema om undersøgelse af samarbejdet i kommunerne. Lokalt har vi holdt møde med TR’er og skoleledere i Ringsted mhp at lave en møderunde på alle skoler, hvor der bl.a. skal drøftes arbejdsmiljø. I Sorø er alle besøgene på skolerne afviklet, og Birgitte og Lise er i gang med at samle op på de gennemgående temaer. Vi arbejder videre med skolelederne på vores næste møde med dem.

 

Her i foråret er der valg af tillidsrepræsentanter på alle arbejdspladser. Vi håber meget, at I bakker op om både selve valget og den valgte. TR er jeres vigtigste kilde til indflydelse på arbejdspladsen og jeres talerør på både arbejdspladsen og i DLF, så det er bare en super vigtig post.

 

DLF repræsenterer jer også i de fælleskommunale sammenhænge: Ringsted: Ingelise Jørgensen (Vigersted skole + kredsen) sidder i HMU, og Ingelise, Daniel Stilhoff (Nordbakkeskolen), Nanna Tang (Byskovskolen), Beth Gudmansen (Dagmarskolen), Karl Ernst Schefferling (Valdemarskolen), Jan Broholm (kompetenceenheden) og Hope Rasmussen (AMR Dagmarskolen) repræsenterer jer i CMU. Sorø: Lise Vadsager (Frederiksberg Skole + kredsen) repræsenterer jer i HU og Birgitte Lehrmann (Borgerskolen + kredsen) og Charlotte Hannine (Stenlille skole) repræsenterer jer i Sektorudvalget. Man kan følge med i udvalgenes arbejde på kommunernes platforme - Midtpunktet i Ringsted og Findus i Sorø. Det kan virke som tunge organiseringer set fra et medarbejderperspektiv, men det er centrale udvalg, hvis arbejde der er værd at følge lidt med i, når I lige orker det

 

Særligt til UU’ere og pensionister: Har I set, at der er kommet to nye faglige netværk på folkeskolen.dk – Lærersenior og UU-vejledere? www.folkeskolen.dk/lærersenior og www.folkeskolen.dk/UU Her kan man følge med i alt det nyeste på områderne i artikler, debat- og blogindlæg, og alle interesserede kan dele refleksioner, holdninger og viden i debatten.

De to netværk har også fået hver sit eget nyhedsbrev – præcis ligesom fagenes netværk har i dag. Man tilmelder sig nemmest her: www.folkeskolen.dk/nyhedsbrev

De bedste hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening.

Emner

Målgruppe