Nyhedsbrev Marts 2019

Kære alle sammen

 

Først og fremmest: Du kan stadig nå at tilmelde dig generalforsamlingen. Det er der, vi sætter politisk retning, og det er her, du kan gøre DIN indflydelse gældende. Og så er der masser af kollegahygge involveretJ Det foregår i år på Campusskolen i Ringsted 21. marts. Meld dig hos din TR eller skriv til 050@dlf.org.

 

 

På Insite kan du finde foreningens nye politik vedr. flersproglighed i folkeskolen samt ”Viden og anbefalinger vedr. specialundervisning og inklusion” (skriv i søgefelt – det er det nemmeste) Det er to gode skriv, som man kan bruge, hvis man bliver en del af debatterne om det – f.eks. i en valgkamp eller bare i dialog med sin leder. Vi synes, at det er dejligt, at vi har en forening, som beskæftiger sig med mere end løn og arbejdstid, og som dermed også tager pædagogisk ansvar.

 

 

 

Når vi er ved det politiske landskab, har I måske set, at Morten Messerschmidt synes, at børnene skal til at tiltale lærerne med ”hr” og ”fru” igen. Det løser vi helt sikkert ikke folkeskolens problem med, men vi er sådan set enige i, at det er på tide at give lærerne autoriteten tilbage. Stine Bosse har repliceret på ”hr-og-fru-snakken” ved netop at tale om autoritet contra at være autoritær. Det er en spændende debat, og det er os, der skal pege på, hvilke redskaber vi skal have til det. Vi håber, I vil blande jer i debatten både på skolerne og til moster Odas fødselsdag.

 

Hvis nogen har lagt mærke til, at I får lidt mindre udbetalt i løn i år i forhold til sidste år, kan vi oplyse, at det ikke er selve lønnen, der er pillet ved, men det beskæftigelsesfradrag, der blev indført i 2018, som sidste år blev fordelt på 6 måneder. Det fungerer igen i år, men er nu fordelt på 12 måneder, og det giver den lidt mindre udbetaling.

 

 

 

 

Kredskontoret er lukket for telefonisk henvendelse torsdag d. 7. marts, da vi flytter ind i den ”nye” lejlighed i 1. th. Vi håber, at alt er i orden fra 8. marts, men bær over med os, hvis vi er lidt besværlige at få fat i - det kan være teknikken, der driller.

 

 

 

De bedste hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening.

Emner

Målgruppe