Nyhedsbrev Uge 12 Marts 2020

Kære medlemmer

 

Det føles som om, det er 1000 år siden, vi skrev til jer sidst, men det var faktisk i sidste ugeJ

 

Danmark er vendt på hovedet, og vi har omstillet hele folkeskolen til at være digital på rundt regnet 24 timer. Det er helt vildt, hvor godt det fungerer, og det er en hel særlig indsats, I alle leverer i disse dage: Ingen aner, hvad der sker i næste uge, nogen er meget bekymrede, nogen skal passe deres egne børn, mens I klør på med undervisningsforløb til børnene, nogen er knap så skrappe til det digitale, nogen er selv syge - og imens bombarderes vi med nyheder, der får os til at blive helt rundt på gulvet og usikre. Alligevel leverer I. Mega sejtJ

 

Men med alle disse ændringer følger naturligvis også udfordringer, som vi forsøger at løse og snakke med de rette om henad vejen. Vi har en god kontakt til begge kommuner, hvor vi får god information om situationen og hvilke tiltag, der gøres.

 

Vi er blevet bedt om at bruge private telefoner og hjemmearbejdspladser. Begge dele bakker DLF op om, da det er en nødsituation, vi befinder os i. Vær dog opmærksom på, at man kan indstille sin telefon til ”skjul nummer”, hvis man ikke har lyst til, at forældrene skal have ens private nummer fremover.

 

Kommuner og politikere er meget opmærksomme på at signalere, at skolen kører stadigvæk og at eleverne får den undervisning, de skal have. Vi skal nu til at dokumentere i hvilket omfang, der er foregået undervisning, og dokumentationsmetoden er endnu ikke helt afklaret alle steder. Det handler naturligvis om, at vi helst skal undgå krav om kompensationsundervisning efterfølgende. Foreløbig anbefaler vi, at lærerne gør det, lederne siger, vi skal gøre og husker på, at det ikke er lederne, der vil kontrollere lærerne, men at det er en del af en overordnet strategi. Vores opfattelse er dog, at mange elever nærmest får mere arbejde end normalt, fordi alle er forhippede på at gøre det så godt og effektivt som muligt. Så måske kunne det også være en anledning til at huske på, at vi skal finde et fornuftigt niveau i det vi forventer af børn og forældre.

 

 

 

Vi kan ikke svare på alle spørgsmål lige nu, men vi gør vores bedste. Vi taler om at anvende ”cirkulæret for sund fornuft” og huske på, at alles helbred både fysisk og psykisk lige nu er det aller vigtigste. Både børn, lærere og ledere er pressede lige nu, og så er det vigtigt, at vi bevarer den gode tone og undgår at kommunikationen går galt.

 

Vi har styrelsesmøde to gange om ugen – digitalt naturligvis – og daglig kontakt mellem formand og ansatte. Kontoret har fortsat lukket fysisk men åbent telefonisk med samme telefontid som sædvanligt.

 

 

 

Mange hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

 

Emner

Målgruppe