Nyhedsbrev Juni 2022

Kære medlemmer

 

Kommunernes stramme økonomi: Begge vores kommuner vil gerne holde budgetterne, og det har de mere end svært ved, bl.a. pga stigende priser på stort set alt. Alle skoler presser vores aftalte rammer for lærerarbejdet maximum, og det betyder fuld udnyttelse af hver enkelt arbejdstime. Vi arbejdede i forvejen på at få så skarpe opgaveoversigter som muligt, for de skal gerne være overskuelige, udførlige, retvisende og i overensstemmelse med virkeligheden. Men de minder os også om, at uanset hvor dårlig økonomien er, så består et fuldtidsjob fortsat af 1680 arbejdstimer om året! Så vores helt klare råd er: udnyt din dialog med ledelsen om opgaveoversigten til at få klarhed over dine arbejdsopgaver. Samtidig har TR’erne arbejdet med forskellige måder at opgøre arbejdstiden på, f.eks. mulighed for at sætte hele arbejdstiden ind i et “skoleskema”, så man sikrer sig, at man “kun” arbejder 40 timer om ugen. Spørg TR, hvis du er i tvivl om, hvordan du får overblikket over din arbejdstid.

 

Løn: Som sædvanligt bikser vi med lønindplaceringer, hvor udefra kommende nye kollegaer undrer sig over, at de ikke kan få den løn de hidtil har fået i en anden kommune. Som regel er lederne indstillet på at matche den nyansattes løn, hvilket kan synes sympatisk, problemet er blot, at vedkommende overhaler de allerede ansattes. Her fastholder vi vores netop vedtagne lønpolitik, men det betyder også, at det er fagforeningen, der bliver “bussemanden”. Vores forslag om samme tillæg til andre på arbejdspladsen med tilsvarende funktioner eller kvalifikationer afvises generelt med henvisning til økonomien. Derfor siger vi som udgangspunkt nej til specielle tillæg til udefrakommende, hvis ikke andre med tilsvarende kvalifikationer kan få det samme.

 

175-timers reglen: Vær opmærksom på retten til 175 timers nedsættelse af arbejdstiden fra og med den normperiode, hvor du fylder 60 år.

 

Retten kan kombineres med en yderligere nedsættelse af beskæftigelsesgraden til fx samlet set 80 % ansættelse, men hvor de 175 timer delvist "betaler" for nedsættelsen. Lønnen er ganske vist 80 %, men pensionsandelen er højere. Kontakt vores konsulent, Ivar, hvis du har brug for et regneeksempel.

 

Læg mærke til medlemsbrevet fra DLF Centralt udsendt 20/6, for det handler bl.a. om den nye lov om evaluering og bedømmelsessystemet samt lidt om, hvad der sker, hvis du bliver syg i din ferie.

 

Kredskontoret er lukket i uge 27-30. Hvis du får brug for os i de uger, kan du lægge en besked på vores telefonsvarer - 57674455. Den bliver aflyttet nogle gange hver uge, og så ringer vi tilbage til dig. Du kan også skrive til os:

Uge 27: Birgitte Lehrmann: bile@dlf.org

Uge 28: Lise Vadsager: liva@dlf.org

Uge 29: Ingelise Jørgensen: ijo@dlf.org

Uge 30: Lise Vadsager: liva@dlf.org

 

Vi ønsker jer en rigtig dejlig sommer - må I nyde hvert øjeblik, for vi er helt sikre på, at I trænger til den.

 

Ferietip: Hvis du ligger der på stranden og vil have en lydbog i ørerne, så prøv Jesper Wung Sung: “Lidt berømt, meget berygtet - en skolelærerroman.” Den er absolut underholdende, hvis man normalt opererer indenfor branchen😊

 

 

Mange hilsener med ønsket om en rigtig god sommer fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe