Nyhedsbrev Marts 2022

Kære medlemmer

 

TAK for flot fremmøde i vældig god stemning til vores generalforsamling. Det var en dejlig aften, og det var fantastisk, at I deltog så aktivt i arbejdet med beretningen. Beretningen er vedlagt dette nyhedsbrev, incl. konklusionerne på jeres kommentarer. På den måde har den nye styrelse et godt afsæt for det videre arbejde i de næste to år. Tak for det.

 

Valgt til kredsstyrelsen blev:

Jacob Skeel Villemoes, Byskovskolen, Afd. Asgård

Ingelise Jørgensen, Vigersted Skole

Birgitte Lehrmann, Sorø Borgerskole

Lise Vadsager, Frederiksberg Skole

 

Vi siger alle tusind tak for jeres tillid, som vi vil gøre alt, hvad vi kan for at leve op til.

 

Læg mærke til, at generalforsamlingen vedtog, at vi fremover indkræver kontingentet kvartalsvis, da foreningen kan spare ca. 18.000 kr. om året i gebyr på den måde. Beløbet er præcis det samme for jer, det er bare fordelt anderledes, og kan kun mærkes ved første indbetaling - man kan jo overveje en lille opsparing på 200 kr. pr. måned frem mod 1. oktober. I får yderligere besked om det senere.

 

Lønforbedringer pr. 1. april:

Kommunalt ansatte får forhøjet fritvalgstillægget til 1,38 %. Enten som løn eller som forhøjelse af pensionsprocenten.

Professionsbachelorer i ernæring og sundhed får desuden lønforbedringer i deres lønforløb. Kontakt evt. kredsen for mere information.

 

Næppe slap vi af med den ene bekymring - Corona - før den næste tager over - krig i Ukraine. Begge bekymringer gør noget ved de fleste, både for vores børn og på vores egen trivselsfront, ligesom vi i begge tilfælde har haft/får ekstra praktiske opgaver. I forhold til flygtninge fra Ukraine, har begge vores kommuner i første omgang valgt at samle børnene i en modtageklasselignende funktion, hvilket vi har billiget.

 

Skoleårets planlægning er i fuld gang på skolerne. Vi skal vænne os til, at vi med A20 har en mere aktiv del i det hele end tidligere. Vi opfordrer jer stærkt til at deltage i debatten og søge indflydelse, både i faglig klub og på skolemødet.

 

Vi har på det seneste haft nogle sager, hvor medlemmer blevet bedt om at nedskrive deres klager over kollegaer, som ledelsen efterfølgende bruger i personalesager. Det mener vi, hurtigt kan blive til noget rigtig rod. Derfor opfordrer vi til, at man undgår skriftlighed og i stedet søger dialogen med skoleledelsen og kollegaerne. Det tror vi, er bedst for arbejdsmiljøet.

 

Vi er med til at arrangere 1. maj i FH-regi i begge byer. FH er vært, og vi fejrer fagbevægelsen - kom og vær med! Der kommer information og program i avisen, på Facebook og udsendt særskilt til jer senere.

 

Mange hilsener med ønsket om en rigtig god påske fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe