Nyhedsbrev November 2022

Kære medlemmer

TAK for deltagelsen på vores medlemsarrangement d. 13. oktober. Aktive medlemmer deltog i dialogen om vilkår for medlemmernes arbejdsliv, både i forhold til den kommende overenskomst, inklusionsopgaven, det pressede arbejdsmiljø mm. TR’erne har efterfølgende arbejdet videre med opgaven, og vi har nu samlet og sendt jeres håb og ønsker til det fremtidige arbejdsliv til foreningen centralt forud for de centrale forhandlinger. Det er af afgørende betydning for vores sammenhold i foreningen, at I gider den slags, og at foreningen centralt hører fra alle arbejdspladser rundt om i landet.

 Vi er gået den mørke tid i møde, og det mærkes også på den økonomiske front:

I Sorø er undervisningstiden sat op til 27 lektioner i indeværende år, og lige nu må der ingen penge bruges overhovedet, hvilket betyder, at lærerne må læse vikartimer i deres forberedelsestid/aflyse tolærertimer og specialundervisningstimer = børnene får ikke den undervisning, de har krav på. Det har vi skrevet et brev til det politiske udvalg om.

 I Ringsted er arbejdstidsaftalen jo opsagt, da undervisningstimetallet også her er dikteret sat op til næste skoleår, og vi er i gang med at forhandle en ny aftale. Det er ikke den nemmeste opgave, vi er sat på, da vi insisterer på at få “noget igen”, men vi er foreløbig positive, og vi har en god dialog.

 Vores forening har forhandlet generelle lønstigninger, og en af disse er netop kommet til udbetaling. Vi foretager ligesom tidligere løntjek, hvor vi hjælper dig med at holde øje med, om du får din rigtige løn. Din TR vælger, om din arbejdsplads vil have besøg af os, eller om TR fikser opgaven selv, så spørg på din arbejdsplads, hvornår det sker hos dig.

Vi har holdt kursus for TR’erne, og herfra temaet “Sammen om skolen” - samarbejde med vores eksterne partnere. Vi havde besøg af forvaltning og politikere, og vi har i begge kommuner inviteret til møder - i første omgang med udvalgsformænd, forvaltningschefer, Skolelederforeningen og os selv. De 4 parter udgør styregruppen centralt, og det kopierer vi lokalt. Læs mere om partnerskabet her: /dlf-mener/sammen-om-skolen

 

De kongresdelegerede tager på kongres i denne uge. Her skal vi - igen - tale om inklusion og rammer for det gode arbejdsliv. Det vil vi skrive mere til jer om senere.

 

Mange hilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe