Nyhedsbrev Juni 2023

Kære medlemmer

 

Juhu – ferien nærmer sig, men vi har lige lidt på hjerte til dig inden vi alle skal nyde sommeren:

 

Vi har sendt et brev om opgaveoversigten til jer alle. Vi er nemlig enige med kommunerne om, at vi skal højne kvaliteten af opgaveoversigten og den pligtige dialog om den, og det gøres bedst, hvis I også signalerer, at det er årets vigtigste dokument, og at det skal være forståeligt, brugbart og rammesættende for arbejdet. Husk at bede om dialogen om den, hvis din leder ikke allerede har inviteret dig.

 

Børnehaveklasseledere: Vi er med på, at I har gode faglige netværk i kommunerne, men vi vil gerne invitere jer til et mere ”fagforeningsorienteret” møde om arbejdstid og arbejdsmiljø med os 7. september kl. 17-19 på kredskontoret. Vi sender dagsorden senere, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

 

Vi er blevet opmærksomme på, at nogen ikke er klar over, at alle på overenskomst har ret til 5 dages omsorgsorlov om året. Det er med løntræk, men alligevel en opmærksomhed værd, hvis arbejdsgiver ikke er tilfreds med fraværet. Du kan læse mere på borger.dk

 

Vi skal have ny næstformand i foreningen, og selvom det godt nok er kongressen, der vælger denne, inviterer foreningen til valgmøde d. 11. september i Ringsted Kongrescenter 19.30-22.00. Her kan du møde kandidaterne, danne dig en mening og evt. anbefale dine kongresdelegerede, hvem du synes, vi skal stemme på. Du kan tilmelde dig på ”min side”.

 

Skoleanalyse Sorø: Sorø kommune har sat skolestruktur på dagsordenen, men foreløbig har udvalget afvist stort set alle forslag om ændringer. Hvad hele kommunalbestyrelsen beslutter, er i skrivende stund uvist, men hvor om alting er, mangles der som sædvanligt penge, og det bliver mere og mere vanskeligt at forestille sig, hvor de skal komme fra.

 

Professionel kapital i Ringsted: Alle ansatte har nu besvaret spørgeskemaet, og analysefirmaet kan gå i gang med at kigge på resultaterne. AMR, TR og skoleledere arbejder videre med det 12.-13. september, og vi glæder os til resultatet.

 

Kalendere: Hvis du har lyst til en kalender for skoleåret 2023-24, er der stadig enkelte tilbage, som du kan bestille hos Dorthe på 050@dlf.org

 

 

Faglig klub hos alle: Kredsstyrelsen inviterer sig selv ud på arbejdspladserne for at holde et møde i faglig klub i det kommende år. Vi har aktuelle fagpolitiske dagsordener med i lommen, som vi gerne vil diskutere med jer, men hovedformålet for os er at få besøgt jer alle sammen og lytte til, hvad I har på hjerte. Vi er så småt begyndt, og det har indtil videre været møder af kæmpe værdi for os i vores arbejde. Vi synes nemlig, at vi gør det bedst, hvis vi bringer jeres ønsker og viden videre i det faglige arbejde centralt.

Åbent kredskontor: Vi forsøger os med at åbne kredskontoret for alle medlemmer et par gange om året. Vi giver lidt at spise og håber på en god faglig debat med jer, men vi har ikke lagt os endelig fast på formen, så hvis du selv har gode ideer til emner/aktiviteter, så fortæl os endelig om det. Første gang er 24. august 16-17.30.

 

Åbent Kursus: Vi holder Åbent Kursus fredag

den 6. – lørdag den 7. oktober på Emmaus i Haslev. Invitationen udsendes efter sommerferien, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

 

Skulle du være uheldig at blive syg i din ferie, er det vigtigt, at du melder dig syg hos din leder. Du kan nemlig få erstatningsferie, hvis du er syg i mere end 5 hverdage af ferien.

 

Kredskontoret er lukket fra 3. juli til 3. august, men vi har delt pasning af telefon og mail imellem os, så du kan stadig skrive til os på 050@dlf.org eller ringe på 57674455. Du vil få fat i vores telefonsvarer, men vi opdager, at du har prøvet at kontakte os – og vi vender tilbage til dig😊

 

Og så er det blevet tid til at ønske alle en rigtig god og velfortjent sommerferie – nyd det!

 

De bedste sommerhilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

 

Emner

Målgruppe