Nyhedsbrev Juni 2024

Kære medlemmer

 

Tak for opbakningen til biografarrangementet – god film i dejligt selskab med jer.

 

Det kneb mere med opbakning til 1. maj-arrangementerne. Det er ikke rigtig en DLF-tradition (endnu), men vi arbejder på sagen ved at gøre det til en familieeftermiddag med fokus på at fejre fagbevægelsen – ikke en partipolitisk manifestation. Vi skal fejre vores faglige sammenhold og sætte fokus på de problemstillinger, der er rigtig mange af på arbejdsmarkedet i dag og som intensiveres, når økonomien mangler.

 

Vi har stadig flere lærerkalendere, så skriv gerne til 050@dlf.org, så reserverer vi en til dig.

 

OK24 blev stemt igennem, og nu  skal ændringerne implementeres. Faktisk er der også ”gamle” rettigheder, som mange ikke er klar over, så derfor har vi i samarbejde med de andre kredse lavet en ”opmærksomheds-pixi”, som både vores medlemmer og arbejdsgivere får, så vi sammen kan være opmærksomme på, at alle får udnyttet de muligheder, der er i vores overenskomst. Se næste side af dette nyhedsbrev.

 

Samtidig får vores TR’er et løntjeks-regneark, så det er nemt at få tjekket sin nye løn hos TR.

 

Og så en bøn til jer: Det er til gavn for os alle, hvis alle medlemsberettigede er medlemmer af DLF. Det er til daglig TR’s opgave at sørge for, at mulige medlemmer kommer med i foreningen, men vi har brug for en bredere opmærksomhed på vigtigheden af, at alle er med ombord. Fx har vi jo fået en relativ høj lønstigning via OK24, men den samme stigning får ikke-medlemmer jo, og det kan man da som medlem godt tillade sig at blive lidt forarget over… Så prik til din kollega, hvis vedkommende gerne vil have fordelene, men ikke vil være med til at betale udgiften.

 

Erstatningsferie: Hvis du skulle blive syg i din ferie (uge 28, 29 og 30) så meld dig syg hos din leder. Du har nemlig ret til erstatningsferie efter 5 dages sygemelding.

 

Kredskontoret har fysisk lukket fredag i uge 27 og i ugerne 28 – 29 – 30 og 31, men du kan stadig få fat på os, hvis du har en uopsættelig sag, for vi skiftes til at passe telefon og mail. Læg en besked på telefonsvareren (57674455) eller skriv en mail (050@dlf.org) – så vil vi kontakte dig. Forvent en lidt længere svartid end normalt i sommerlandet. 😊

 

Kan I nu alle have en rigtig dejlig sommerferie, når I når så langt.

 

 

 

 

Mange sommerhilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

 

 

 

Se næste side! 😊- der kommer guldkorn

 

Generelle opmærksomhedspunkter om arbejdstid til medlemmer, TR’er og ledere:

 

Retten til 175 timers nedsættelse af arbejdstiden med fuld pensionsindbetaling. I FAQ’en står Af hensyn til skoleårets planlægning er det hensigtsmæssigt, at skoleledelsen orienterer relevante medarbejdere om retten. Retten indtræder fra den normperiode, den ansatte fylder 60 år. Retten til de 175 timer kan kombineres med yderligere nedsættelse af beskæftigelsesgraden til fx 80 %. Ivar, vores konsulent har et regneark, der kan håndtere dette.

Nedsat tid. Ved ønske om nedsat tid skal der være opmærksomhed på, at det i udgangspunktet aftales for et eller to år med tilbagevenden til oprindelig beskæftigelsesgrad. Se overenskomstens § 15.

Tryghedspuljen. Er du blevet opsagt, men er endnu ikke fratrådt din stilling? Søg støtte til fx kompetenceudvikling, efteruddannelse eller karrieresparring. https://vpt.dk/tryghedspuljen

Omstillingsfonden. Her kan ansatte søge om midler til efteruddannelse. Op til 10.000 kr. efter først-til-mølle princippet.  https://ufm.dk/uddannelse/institutioner-og-drift/okonomi/puljer-og-fonde/veu-omstillingsfond

Omsorgsdage. Læs om det her https://www.dlf.org/loen-og-vilkaar/barsel-og-boern/omsorgsdage

Seniordage. Læs om det her https://www.dlf.org/loen-og-vilkaar/senior-og-jubilaeum

Fritvalgsordningen på det kommunale område. Ved ansættelse i ny stilling skal den ansatte tage stilling til anvendelsen af fritvalgstillægget. Enten som løndel eller som en forhøjelse af pensionsprocenten. Valget kan ændres en gang årligt inden 1. oktober med virkning fra førstkommende 1. januar. Der kan lokalt være aftalt mere fleksible ordninger.

Afholdelse af udskudt ferie/erstatningsferie. Læs om det her https://www.dlf.org/loen-og-vilkaar/ferie/syg-foer-eller-under-din-ferie

Ved sygdom inden ferien påbegyndes, har du ret til at få erstattet alle feriedagene. Læs mere om erstatningsferie her https://www.dlf.org/loen-og-vilkaar/ferie/syg-foer-eller-under-ferie/

6. ferieuge. Hvordan vil du bruge den?

Det høje undervisningstillæg over 750 timer. Det høje undervisningstillæg for timer over 750 for en ansat på fuld tid beregnes på baggrund af det samlede undervisningstimetal fra opgaveoversigten. Tillægget udbetales med 1/12 hver måned. For deltidsbeskæftigede, tidsbegrænset beskæftigede i kortere tid end normperioden og ved til- og fratræden midt i normperioden laves der beregning efter bilag 2 til overenskomsten. Ivar har også et regneark til dette.

Løntjek. Vi følger organisationernes løntjekkampagne i efteråret og tjekker i øvrigt lønnen på forespørgsel. Ivar har et regneark, som opdateres ved hver aftalt lønstigning og sendes ud til TR’erne i InSite. Andre er velkomne til at få det til inspiration. Arket skal kun opdateres med den nye reguleringsprocent og de nye satser på løntrinnene.

Medregnet anciennitet fra før fuldendt læreruddannelse med virkning fra 1. april 2024. Vi skal i samarbejde med arbejdsgiverne have fundet frem til alle, som måtte blive eller allerede er berørt af denne ændring. Hvis du har arbejdet på læreroverenskomst før endt uddannelse, så kontakt din TR, leder eller kreds.

Emner

Målgruppe