Nyhedsbrev oktober 2024

Kære medlemmer

Efterårsferien lokker lige om hjørnet, men først skal I have en hilsen fra kredsstyrelsen.

Da vi sidste år var på rundtur med ”kagelærere” på Lærerens Dag, var mange af jer ved at drukne i kager, fordi rigtig mange ledere også huskede at fejre lærerne ved at servere kage. I år har vi heldigvis vores helt egen mærkedag at fejre. Danmarks Lærerforening fylder 150 år, og dermed er vi en af de ældste fagforeninger i landet. Det vil vi gerne fejre med jer, og derfor kommer vi rundt på arbejdspladserne med jubilæumskagelærere 😋 torsdag d. 10. oktober i løbet af formiddagen.

Vi forsøger os med en ny form for medlemsarrangement 14. november kl. 17-19 på kredskontoret. Denne gang er det Lån og Spar Bank, som kommer og fortæller om, hvordan sådan nogle “helt almindelige” mennesker som os har mulighed for at investere nogle af vores spareskillinger. Vi skal også hygge os og spise mad sammen, så sæt allerede nu et kryds i kalenderen❌.

Der er indgået budgetforlig i begge vores kommuner, og et fælles træk er, at alle partier er med i forligene. I Sorø undgik vi at spare på lærerstillinger og vi fik også argumenteret os fra at lave om på skolestrukturen endnu engang. Til gengæld skal vi til at se på en arbejdstidsaftale, så her kan vi være godt tilfredse. I Ringsted bliver der sparet 4 mio på det specialiserede område, så det er vi naturligvis ikke tilfredse med. De 2 mio er dog kommet retur på almenområdet - hvilket vi også bad om i vores høringssvar.

Vi har fortsat stor fokus på, at opgaveoversigterne bliver et godt redskab i hverdagen. Jeres TR’er har netop tastet alle opgaveoversigterne i et registreringssystem, så vi kan holde øje med, hvordan f.eks. undervisningstimetallet udvikler sig. Hvis du ikke kan få dine opgaver og din arbejdstid til at hænge sammen, så tal med din TR og din leder.

Endelig har vi været på kursus med TR’erne. Her havde vi bl.a. formanden for overenskomstudvalget, Morten Refskov på besøg for at drøfte arbejdet med den kommende overenskomst. Ved sidste OK fik vi mest løn. Næste gang håber vi, at man kommer til at tale om fleksible vilkår for arbejdslivet. Vores nye næstformand Niels Jørgen Jensen var også med, og han fortalte om mulighederne i den nye folkeskoleaftale, og hvad vi skal være opmærksomme på lokalt. Det er rart at have dialogen direkte med hovedstyrelsesmedlemmerne - det giver noget godt begge veje.

Vi arbejdede også med Mette Thingstrups bog ”Livsledelse – at mestre livets paradokser” – den er en klar anbefaling til alle, der arbejder med mennesker – ikke kun TR’er 😊.

Vi ønsker alle en rigtig god efterårsferie - nyd den🍁

Mange efterårshilsener fra kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening

Emner

Målgruppe