Generalforsamling
Kære medlemmer
Generalforsamling: Så fik vi holdt en rigtig god generalforsamling i vores 150 år gamle forening (148 år lokalt😊). Det er simpelthen fantastisk, at I engagerer jer og deltager i bl.a. debatten om beretningen, for netop den sætter jo retning for det, vi skal arbejde med fremover.
Den er vedhæftet dette nyhedsbrev sammen med referatet.
Hele kredsstyrelsen blev genvalgt, og vi siger alle tusind TAK for jeres tillid og opbakning, som vi vil gøre alt for at leve op til undervejs.
Vi snakkede også en del om, hvilke faglige aktiviteter I som medlemmer ønsker jer i foreningens regi, og det er der blevet en lang liste ud af, som kredsstyrelsen arbejder videre med, når vi begynder på planlægningen af den næste periode i næste uge.
Apropos aktiviteter, så husk at lægge mærke til invitationen til gratis biograftur med ”Pigen der fortalte film” d. 29. april i Victoriateatret i Sorø, som du stadig kan nå at tilmelde dig. Arrangementet er kun for medlemmer.
OK24: Der er nu aftaler om OK24 i hus på alle 3 områder, og det kan du læse alt om på foreningens hjemmeside, OK 24 - Danmarks Lærerforening :: Fagforening for lærere (dlf.org) men du kan også spørge din TR på din arbejdsplads, som netop har været til møde med Gordon Ørskov Madsen. Der kommer direkte information fra foreningen centralt om indholdet, podcast, afstemning osv, så det vil vi ikke gøre mere ud af her, men vi vil gerne give vores eget besyv med til debatten: Det bedste, synes vi, er udsigten til en pæn lønfremgang, der vil kunne mærkes. Det værste er, at KL ikke ville høre tale om mere fleksible arbejdsvilkår for alle, men særligt unge lærere og seniorer. Her har man åbenbart en ide om, at jo mere man arbejder, jo bedre bliver alting, og jo længere tid har man lyst til at blive på arbejdsmarkedet.
Det største potentiale i aftalen på det kommunale område er, at vi nu går ind i vores egen udgave af Kompetencefonden. (Vi var til sidst næsten de eneste, der stod udenfor) Ret beset mener vi fortsat, at uddannelse bør være arbejdsgivers udgift, men som verden ser ud i dag, hvor stort set ingen får kurser mere, overvejer vi at tilpasse os virkeligheden 😉. Vi håber meget, at de kriterier, vi har lagt ned over ordningen kommer til at virke, og det kræver et samarbejde ude på arbejdspladserne.
Til sidst vil vi ønske jer en rigtig god påskeferie – i skrivende stund er der fuld gang i foråret uden for 😊
Glade forårshilsener fra den nyegamle kredsstyrelse i Ringsted-Sorø Lærerforening
Beretning generalforsamling 14. marts 2024
Danmarks Lærerforening 150 år:
I 1874 blev Danmarks Lærerforening dannet, og 2 år senere fulgte den første udgave af Ringsted-Sorø Lærerforening efter. Det fejrer vi i dag sammen med jer, og Frk. Jørgensen, Fru Lehrmann, Lærer Villemoes og Fru Vadsager byder jer velkommen med tanke på vores forfædre og mødre 😊.
Det har været en fest for historielærerinden at finde de gamle forhandlingsprotokoller frem og læse i dem. Foruden almindelig morskab, er der særligt to ting, der er værd at lægge mærke til:
Den ene er, at Danmarks Lærerforening altid har været præget af ordentlighed, og at vi foruden at være en traditionel fagforening altid har haft en holdning til pædagogik, kultur, skole- og samfundsudvikling. Den anden ting er, at emnerne, der blev arbejdet med, er skræmmende lig det, vi i dag taler om. Hør f.eks. her fra 7. oktober 1876: ”Vilde det lette Skolens Gjerning, om der for nederste Klasses mindre børn fastsattes et ringere Antal Skoletimer paa de skolepligtige Dage end de nu lovbefalede 6 timer om Sommeren og 5 Timer om vinteren? Hvilke lettelser vilde flyde deraf, og hvorledes kan der virkes hen til at en flig forandring tilvejebringes?
Og senere: ”Hvorledes lærer man bedst børn at læse? Det er unaturligt at kræve lige lang Arbejdstid for Store og Smaa og sløvende for disse at sidde så lang Tid paa skolebænken”
Hvis ikke det var for stavemåden, kunne det være taget ud af foreningens professionsideal i dag 😊 Selvom temaerne kan ligne hinanden, kan man, hvis man gider dykke ned i historien, konstatere, at foreningen har gjort en kæmpe forskel for både medlemmer og børn gennem tiden, så det er faktisk en fornøjelse at konstatere, at demokrati og engagement kaster resultater af sig. Vi har hele tiden lavet forening for at forandre og forbedre noget – ikke for at grave grøfter mellem os og vores arbejdsgivere. Så vi fortsætter 150 år endnu – måske ikke lige os, men så dem, der vil kigge tilbage på os engang. Tillykke til os og til foreningen.
Folkeskoleudspil/ Sammen om skolen:
Vi har overlevet adskillige regeringer og diverse tiltag, og det har været med divergerende succes, når vi har forsøgt at få indflydelse på processerne. Vores formand Gordon Ørskov Madsen er lykkedes med at samarbejde med Matthias Tesfaye. Udspillet hedder “Forberedt på fremtiden, Frihed og Fordybelse - et kvalitetsprogram for folkeskolen”. Der er mange gode ambitioner i udspillet, som vi faktisk selv har peget på og opfundet - fx læreplaner, færre prøver og nye prøveformer, en genindførelse af skolepsykologuddannelsen, kortere skoledag og færre mål. Der er endvidere et helt kapitel om lærerværelset, som handler om efter - videreuddannelse, skolebaseret merituddannelse og en styrket specialundervisning med fokus tæt på praksis. Vi kan bruge udspillet, og vi er allerede i gang i begge vores kommuner i forhold til at bruge ideerne til at kvalificere vores samtaler. Så langt så godt.
Desværre er økonomien et alt overskyggende problem, der ikke er løst, og som i virkeligheden overstiger alt det positive….
Man har fx taget udgangspunkt i, at understøttende undervisning bliver afviklet - men det bliver den jo ikke, fordi vores og de fleste andre kommuner allerede har forkortet skoledagen, det vi må. Ordningen bliver permanent, og det kan man naturligvis glæde sig over, men vi kan IKKE nå i mål med ambitionerne, hvis ikke vi får flere penge, bl.a. til tidlige og forebyggende indsatser. Der tales stadig om to-voksenordning – hvor vi jo helst så to ligeværdige læreruddannede sparringspartnere i klasselokalet på en gang.
Vi har også et vågent øje på juniormesterlæreordningen, som jo ikke skal spænde ben for enhedsskolen, men som der til gengæld er mange gode takter i og stærkt i familie med det, Campusskolen netop er gået i gang med. Vejlederne fra KUI tror vi også får en fremtrædende rolle i en fremtidig implementering, fordi uddannelse, job og erhvervspraktik bliver lavet om.
Hvad kommer det mon til at betyde for den samlede fagrække, at der skal indføres valgfag? Det store DLF går ind for teknologiforståelse som et selvstændigt fag. Det gør vi ikke lokalt i vores eget kredsfællesskab her på Midt og Sydsjælland, for vi mener, at det skal integreres i alle fag, men der kom vi lige pludselig i modvind og blev meget små i den store forening.
Vores samarbejdspartnere får nye opgaver, skolebestyrelserne får en ny rolle - de skal fx lave principper for lektiehjælp og bevægelse, brug af Aula og kan deltage i skoleudviklingssamtale. Det gør vores tillidsvalgte kollegaers deltagelse i skolebestyrelsesarbejdet ekstra vigtig, og vi anbefaler fortsat, at TR skal sidde i skolebestyrelsen.
På den positive liste står samarbejdet i ”Sammen om skolen”, hvor der er stor enighed om både de positive og negative elementer. Der mangler simpelthen “nye” penge. Man “genbruger” penge der allerede er i spil - fx det med at konvertere uuv - man genbruger holddeling og tolærerordninger mv – det opleves både uærligt og uordentligt og SOS har sammen skrevet til regeringen, at vi ikke kan realisere tankerne, hvis ikke økonomien er til stede.
Vi bakker altså op og spiller med, men vi er også havnet præcis, hvor vi forudså…. Udspillet lander midt i en presset virkelighed, og vi mangler at få økonomien med, så vi bliver ikke arbejdsløse lige foreløbig. Der er indtil videre kun tale om et udspil, der skal forhandles og vedtages senere, så vi afventer, hvilken betydning det får i vores kommuner.
Selve samarbejdet i ”Sammen om skolen” mener mange meget forskelligt om. Bliver det til noget konkret handling, der giver os bedre arbejdsvilkår? Den slags er svær at afgøre sådan en til en, men det er helt sikkert med til at give os alle en fælles platform for udvikling af skolen. Nogle af jer kan huske, at KL og DLF nærmest diskuterede fra to forskellige planeter omkring 2013. Nu er der en HELT anden fælles forståelse af de forskellige problematikker, og vi hører tit vores forvaltning citere forskere, vi selv har hørt, litteratur, vi selv har læst og endda medlemmer af vores egen hovedstyrelse. Senest fortalte skolechefen i Sorø begejstret om et besøg i Lillehammer, hvor KL havde kigget på norsk skole. Heldigvis havde der også været repræsentanter med fra DLF, og vi havde lige modtaget en kredsudsendelse, hvor Gordon fortalte, at skoledagen er kortere, at test kun bruges individuelt med elever og ikke til sammenligning med andre, og at der altid er to lærere i klassen i Lillehammer. Måske kan det have noget at gøre med, at det lykkes for kollegaerne deroppe, og det er superfint, at vi hele tiden fodres fra Vandkunsten med pointer, vi kan bruge lokalt.
Samtidig raser debatten om skærm eller ikke skærm blandt både forældre, elever og fagprofessionelle. I Sorø med ekstra aktualitet, idet afgørelsen om lovliggørelsen af Crome Books endnu ikke er truffet og kan risikere at bringe os tilbage til papir og blyant. Vores vigtigste pointe er her, at der skal være et helt reelt valg om undervisningsmaterialer for lærerne. Det duer ikke, at vi afskaffer hverken bøger eller digitale platforme, metodefriheden skal sikres, og det skal være de aktuelle læseplaner og deraf faglige forløb, som skal bestemme formen. Unge lærere har ikke lært andet end at basere deres undervisning på digitale platforme, og visse fag har brug for mere aktualitetshensyn end andre, så vi skal som med så meget andet balancere vores valg og kan ikke gå tilbage til at riste alt i runer.
Frihed eller ej:
I sidste års beretning havde vi store forhåbninger til frihedsdagsordenen. Måske har nogle af jer fulgt med i Holbæks frihedsforsøg, hvor der helt bestemt sker spændende ting, som også har kastet tråde ind i folkeskoleudspillet. Man har imidlertid droppet tanken om nye ansøgninger fra andre kommuner om at lave nye forsøg. Der var simpelthen alt for mange, der søgte om at komme med. Samtidig var erfaringerne fra forsøgskommunerne, at de allerfleste elementer fra forsøgene ikke kræver en lovændring. I stedet vil man give alle kommunerne mulighed for at organisere undervisningen anderledes, og det hilser vi grundlæggende velkomment. Dog – og sådan et har vi jo altid – har vi en kæmpe lokal opmærksomhed på, at folkeskoleloven, læreraftalerne og MED-aftalen IKKE er vejledende. Det er vi tit i dialog med vores forvaltninger om, idet de helst vil agere i et mulighedsrum hvor såkaldt ”sund fornuft” er herskende, hvilket der især i Sorø er opbakning til hos forvaltningschef og politikere. I Ringsted har vi et større ønske om et forpligtende fællesskab, men vi kaster os ud i kampen med begge kommuner.
Endelig skal vi have en opmærksomhed på, at vi rent faktisk får udnyttet de muligheder, vi nu alle har fået. Når alle har fået frihed, hvad er den så værd, og husker vi at bruge den fornuftigt – og har vi overskud til det?
Arbejdstid – opdateringer og overvejelser om hvad man skal skrive under på:
I Ringsted har vi opdateret vores arbejdstidsaftale til 2024-25, så det er der ikke så meget nyt i. Det er kæmpe træls, at vores IT-system TRIO skal bestemme opgaveoversigternes udformning, fordi der er ting, som vi har aftalt med kommunen, som TRIO simpelthen ikke kan, og imod den slags firmaer kæmper selv guderne forgæves. Vi har fundet en salomonisk løsning, og vi har i begge kommuner fået igennem, at vores TR’er bliver inviteret med på kursus, så de får en bedre indsigt i, hvordan systemet arbejdet. At lærerne SKAL kunne se deres opgaveoversigter og eventuelle ændringer i denne hen over året, går vi imidlertid ikke på kompromis med. Opgaveoversigten skal være til at gennemskue og være let tilgængelig for alle – den er i virkeligheden årets vigtigste dokument!
I Sorø har vi også fået opdateret vores forståelsespapir, men der er skoleledere, der helst vil være ”eneregenter” på egen matrikel, og som ikke vil være med til ret meget fælles. Dette bakkes op af skolecenterchef og det borgerlige flertal i byrådet, holdt i kort snor af den konservative borgmester. Alligevel er der i det politiske udvalg stillet forslag om at indgå en arbejdstidsaftale med os, og det er i øjeblikket i en undersøgelsesfase, hvor politikerne vil kende noget til aftalerne i Holbæk og Ringsted. Så vi holder dampen oppe, men tror inderst inde at en aftale vil kræve et andet politisk flertal i kommunalbestyrelsen. I samme åndedræt er det også værd at bemærke, at vi ikke skriver under på hvad som helst. Vi er sikre på, at Ringsteds aftale er en forbedring i forhold til den centrale aftale, fordi vi bl.a. har en aftale om et max-timetal på 27 lektioner og en ret til 5 timers hjemmearbejde om ugen. Men hvor lavt kan man sætte barren for, hvad der har værdi? Og den ømme tå for mange af vores kollegaer: er fleksibiliteten fortsat mere værd for jer end fuld tilstedeværelse?
OK24:
Der har været et grundigt forarbejde til vores nye overenskomst i foreningen, hvor I har været inviteret til to møder, hvor I har kunnet få indflydelse på kravopstillingen, og hvor vi bl.a. har haft besøg af formand for overenskomstudvalget, Morten Refskov. Det var gode kommunale møder, hvor der efterfølgende blev sendt vores lokale budskaber videre til hovedforeningen. I hele Danmarks Lærerforening var løn det allervigtigste krav, men hos os lokalt drejede ønskerne sig særligt om tiltag for at kunne lykkes med lærerjobbet – lærerstartsordning, seniorordning, fleksible muligheder for deltid og den slags. Også ideer til ting, der egentlig hører ind under inklusions- og trivselsdagsordenen, kunne efter jeres mening veksles til overenskomstkrav. Det fortæller os noget om, hvor presset lærerlivet er blevet. Efter medlemsinvolveringen blev kravene fremlagt og vedtaget på kongressen, og ligger nu på foreningens hjemmeside. Trepartsforhandlingerne er afsluttet og Gordon og co har forhandlet på livet løs, så der er nu et forlig i hus på både kommunens, statens og regionens områder. Det handler bl.a. om generelle lønforbedringer, hvor en stor del udmøntes 1. april, mulighed for opsparing af op til 15 dages frihed, TR-forbedringer, forbedret lønret for far under barsel, forbedrede forhold for flerlingeforældre, St. bededagstillægget bliver til feriegodtgørelse, og pensionisterne bliver overenskomstdækket, når de påtager sig arbejde i skolen efter pensionering. Herefter fulgte organisationsforhandlingerne, hvor vi nu på det kommunale område får mulighed for noget efter-videreuddannelse, og hvor vi bl.a. skal have en skriftlig efteruddannelsesplan, en forbedret praktikaftale, et ”almenskoletillæg”, en forhøjelse af fritvalgstillægget og andre detaljer.
Et ”bump på vejen” undervejs har været, at statsministeren og regeringen som bekendt blandede sig i, hvilke faggrupper, der skulle have mest ud af forhandlingerne på lønsiden. Det har i den grad udfordret det faglige fællesskab, for det er selvsagt noget, vores forening er imod. Vi er helt med på, at der er lavtlønsgrupper, der fortjener noget mere i lønningsposen, men det er jo også blevet dyrere for en lærer at købe ind, hvorfor vi også har lønkrav, og det betyder SLET ikke, at politikerne skal blande sig i processen.
Vi har også bikset lidt med, at nogen var usædvanligt optimistiske inden forhandlingerne, og de valgte at melde det ud, så selvom resultatet ikke har været bedre på lønsiden siden OK08, så vil der alligevel være skuffede medlemmer, som havde regnet med noget mere.
Nu står afstemningen tilbage, og du kan læse alt om forligene på både det statslige, det regionale og det kommunale område på DLF’s hjemmeside, ligesom du kan spørge os og din TR om detaljerne i forligene.
Mindre medlemsgrupper:
Hvis man ind imellem synes, at kommunerne kan være besværlige at samarbejde med, så er det altså intet imod de regionale og statslige arbejdsgivere, vi også bikser med. Alene på lønnen halter mange af vores mindre medlemsgrupper bagefter det kommunale område, og det er der heldigvis lydhørhed overfor nu. Desværre mærker vi også et øget pres på de personalepolitiske forhold hos f.eks. ZBC og andre af vores mindre medlemsgruppers arbejdsgivere, så vores konsulent, der særligt tager sig af jer, har nok at se til.
Heldigvis har Ivar og Lise et godt samarbejde med både TR’erne og lederne på de forskellige arbejdspladser, og her oplever vi tit, at det er Danmarks Lærerforening, man henvender sig til – sikkert fordi vi er ret tæt på arbejdspladserne, hvis vi sammenligner med de andre organisationer. Medlemmerne ved også, at de kan kontakte kredsen direkte for at få råd, vejledning og opbakning i svære situationer. Så selvom folkeskolen fylder i den offentlige debat og i vores medlemsbreve, er alle de mindre områder hele tiden i vores bevidsthed.
Arbejdsmiljø og lærernes retssikkerhed:
På arbejdsmiljøfronten har vi fået en ny bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø og en vejledning hertil, som bl.a. handler om uklare og modstridende krav og høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Det er særdeles velkomment på vores område, idet alle vores medlemmer netop oplever det, og når der opstår problemer i lærerlivet, har det næsten altid grund i for høje følelsesmæssige krav i arbejdet. Derfor har vi kastet os over vejledningen, og har haft oplæg både for TR og TR/AMR om pointerne herfra.
Vi oplever også stadig et pres på lærernes retssikkerhed i form af klager over medlemmer, der har taget for hårdt fat i elever eller andre uhensigtsmæssige handlinger. Eller det er i hvert fald hvad elever og forældre mener. Her er det vores opgave at hjælpe skolelederne med at nuancere forklaringerne, for en sag har altid to sider. Vores jurister på Vandkunsten har lavet nogle fine retningslinjer for den slags hændelser, klager over medlemmer og de deraf følgende tjenstlige samtaler, som TR’erne har fået gennemgået og er blevet bedt om at tage med ud på arbejdspladserne mhp at få dem vedtaget i MED-udvalgene. Vi kommer aldrig til at anbefale jer at afvise en barnehånd, der søger trøst eller vil give et knus, men hvis der er optræk til konflikt, anbefaler vi jer at være så lidt fysiske med eleverne som overhovedet muligt. Den venlige og beroligende hånd på skulderen er for tit blevet misforstået og har bragt vores medlem i knibe. Det er en super svær balancegang, for vi er jo samtidig forpligtet til at gribe ind, hvis eleven er til fare for sig selv eller andre, og det kan være rigtig svært at lure lige i øjeblikket.
Fælles for børn og voksne er, at ALLE har brug for et godt arbejdsmiljø. Vi ER hinandens arbejdsmiljø, og selvom de mange børn, der er i mistrivsel, bekymrer os, og selvom vi arbejder med diverse værktøjer for at komme børnenes behov i møde (f.eks. pejlemærkerne i Ringsted og mentalisering i Sorø), må vi huske på, at et barn der har det rigtig svært ikke får det bedre af at svine kammerater og lærere til. Opdragelse, god tone og almindelig høflighed er dyder, der på ingen måde står i kontrast til et anerkendende børnesyn med barnets behov i centrum. Vi mister sammenhængskraften i samfundet, hvis ikke vi viser børnene, hvordan fællesskabet skal fungere.
I øjeblikket siver uddannet personale og vores medlemmer stille og roligt ud af skoleverdenen, og de nævner tit, at det er voldsom adfærd fra elevernes side eller klager fra deres forældre, der sammen med en øget kompleksitet i opgaveløsningen gør, at de ikke længere har lyst til at være lærere. Vi skal i samarbejde med kommunerne og ledelserne gøre langt mere for at fastholde og rekruttere medarbejdere, og vores arbejdsgivere skal huske på, at uden netop vores medlemmer - ville vores arbejdspladser ikke rigtig fungere😉. Forbundet, forpligtet for folkeskolen i hele Danmark. 😉
FH – Vestsjælland:
Vi bruger faktisk ret meget tid på det faglige fællesskab i FH. Lise sidder i bestyrelsen for FH Vestsjælland og Ingelise er tilknyttet kommuneudvalget i Ringsted og Birgitte er tilknyttet kommuneudvalget i Sorø. Det direkte udbytte kan være svært at få øje på for jer, så i første omgang betragter vi den tid, vi bruger, som en investering i fremtiden. Særligt de andre organisationer bløder medlemmer, og vi kan ikke forestille os et aftalesystem og alle de ting vi kender fra den danske model, hvis ikke fagbevægelsen har opbakning fra medlemmerne, og hvis organisationsgraden kommer til at ligne FOA’s (ca. 40%). Derfor er en samlet indsats helt nødvendig, ellers lukker og slukker vi alle om relativt få år. At vi så undervejs synes, det er noget besværligt med nogle organisationer, der stadig er forlovet med Socialdemokratiet, en helt anden fagbevægelseskultur og den slags, det prøver vi at tage med et smil. Og så er vi sådan set tilbage til indledningen, hvor vi skrev, at Danmarks Lærerforening altid har villet mere end bare at være en traditionel fagforening, og det kan vi jo se, giver mening for os og den indflydelse, vi får. Heldigvis har det lokale FH i det forgangne år fået et kæmpe løft: Vi har fået ny formand, vi har afholdt arrangementer med meningsfuldt indhold, og der er et rigtig godt samarbejde i den lokale bestyrelse. Så vi er på vej 😊
Aktiviteter – hvad har I egentlig lyst til?
I kender jo vores virke gennem nyhedsbrevene i løbet af året. Her har I mulighed for at følge med i det, vi laver og de både politiske og praktiske tiltag, vi gør os. Vi er ikke i tvivl om, at I godt gider åbent kursus, faglig klub med os som gæster og kagemand til Lærerens dag. Sidste år bestemte vi også, at vi kun holder helt almindelige generalforsamlinger som denne her med beretning og alting hvert andet år.
Men vi har f.eks. holdt vælgermøder, 1. maj, møde med Thomas Andreasen om hovedstyrelsesvalget, OK-diskussioner og åbent kredskontor, og det har alt sammen været rigtig fine arrangementer, men helt ærligt – der har været meget få medlemmer…..
Så hvad skal et medlemsarrangement indeholde for, at I har lyst til at møde op? Og hvordan kunne I tænke jer indholdet på næste års alternative generalforsamling?
(Snak ved bordene)
Afslutning:
Kristian Leth har skrevet en bog, der hedder ”Håb – et forsvar for fremtiden”, hvor han skriver om, at vi sammen skal generobre en offentlig dagsorden, hvor vi sætter vores børn og børnebørns trivsel, uddannelse og velfærd øverst på dagsordenen og overbeviser os selv og dem om, at der foregår rigtig mange positive ting i verden. Vi kan godt blive enige om, at mange ting i den offentlige sektor er noget rigtig skrammel, men det er sådan set alt sammen til at lave om, hvis vi bare kan blive enige. Og det er bl.a. vores og resten af fagbevægelsens opgave, så når vi om lidt skal vælge en ny kredsstyrelse, er det den gamle styrelses håb, at det bliver den retning, der bliver sat i foreningen også fremover.
Nu varer det to år inden I får den helt almindelige beretning igen, og I har lige haft indflydelse på, hvordan den næste nye form for generalforsamling kommer til at se ud. Det vil den nye kredsstyrelse tage ansvar for, bliver ført ud i livet. Så meget kan ”os gamle” godt love.
Og vi vil også gerne sige TAK for opbakningen og samarbejdet i den periode, der lige er gået – både til jer medlemmer, vores dejlige ansatte og vores samarbejdspartnere – herunder f.eks. dagens dirigent, som vi heldigvis ser tiere end til generalforsamlingen. 😊
Referat af generalforsamling i Ringsted-Sorø Lærerforening torsdag d. 14. marts 2024
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. Lise bød velkommen med præsentation af kredsstyrelsen og et par ord om foreningens 150-års jubilæum.
- Valg af dirigent. Thomas Andreasen foreslået og valgt. Thomas konstaterede generalforsamlingen lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtig.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen. Forretningsordenen godkendt.
- Kredsstyrelsens beretning v/ Lise Vadsager.
- Danmarks Lærerforening 150 år. Ingen bemærkninger.
- Folkeskoleudspil/Sammen om skolen. Birgitte Lehrmann fortalte om sit arbejde i pædagogisk udvalg i det forpligtende kredssamarbejde samt om arbejdet i sektorudvalget i Sorø Kommune. Bemærkning om afskaffelsen af UPV. Bemærkninger om 2-lærer ordninger.
- Frihed eller ej. Ingen bemærkninger.
- Arbejdstid. Ingen bemærkninger.
- OK24. Bemærkning om Kompetencefonden. Bemærkning om OK-processen med medlemsinvolvering.
- Mindre medlemsgrupper. Ingen bemærkninger.
- Arbejdsmiljø og lærernes retssikkerhed. Ingen bemærkninger.
- FH – Vestsjælland. Ingen bemærkninger.
- Aktiviteter – snak ved bordene. Birgitte fortalte om biografarrangement 29. april i Victoria i Sorø. Snak ved bordene – forslag indsamlet. Bemærkning om bemærkninger til beretningen.
- Afslutning. Bemærkninger om tilslutning til faglig klub – kan det benævnes anderledes.
Beretningen enstemmigt vedtaget.
- Regnskab for 2023 v/ kasserer Ingelise Jørgensen. Ingelise fremlagde regnskabet for 2023 med balancen og regnskab for Særlig Fond og balancen.
Regnskabet enstemmigt vedtaget.
- Indkomne forslag.
Forslag fra kredsstyrelsen om vedtægtsændringer for Særlig Fond. Spørgsmål om formålet med forslaget.
Forslaget enstemmigt vedtaget.
- Fremlæggelse af budget 2024 og kredskontingent. Herefter budgetramme for 2025 samt kontingentramme for overslagsåret. Ingelise fremlagde budgettet for 2024 med en kontingentstigning på 10 kr. i lokalkontingentet pr. 1. juli 2024 på baggrund af generelle lønstigninger aftalt i OK24, og budget- og kontingentramme for 2025 med uændret kontingent. Spørgsmål til kredsaktiviteter.
Budgettet taget til efterretning og kontingentet fastsat af generalforsamlingen i henhold til det fremlagte.
- 8. Valg for perioden 1. april 2024 til 31. marts 2026
- Valg af kredsformanden, som er valgt som kongresdelegeret og medlem af kredsstyrelsen. Lise Vadsager valgt.
- Valg af to kongresdelegerede, som er medlem af kredsstyrelsen. Birgitte Lehrmann og Ingelise Jørgensen valgt.
- Valg af sidste kredsstyrelsesmedlem, som er 1. suppleant for de kongresdelegerede. Jacob Skeel Villemoes valgt.
- Valg af 1. og 2. suppleant til kredsstyrelsen, som er henholdsvis 2. og 3. suppleant for de kongresdelegerede. Claus Junge og Nanna Bendig Tang valgt i nævnte rækkefølge.
- Valg af to kritiske revisorer, samt to suppleanter for disse. Lars Westermann og Klaus Bolø valgt som kritiske revisorer. Karl Ernst Schefferling og Mette Sømod valgt som suppleanter.
- Eventuelt. Lise takkede for tilliden, samarbejdet og dirigentens rolle.
- Afslutning af generalforsamlingen. Thomas takkede for god ro og orden.
Referent Ivar Karrebæk Askøe Dirigent Thomas Andreasen
Valggeneralforsamling torsdag den 14. marts 2024 - Endelig dagsorden.
Kære deltager i vores generalforsamling.
Hermed den endelige dagsorden til generalforsamlingen.
Datoen for tilmelding til spisning er overstået, men hvis du har en kollega, der gerne vil deltage i selve generalforsamlingen og valget, er vedkommende hjertelig velkommen.
Vores forening fejrer i år 150 års jubilæum, og det vil generalforsamlingen bære præg af 😊.
Vi håber på god dialog og stort engagement, og vi glæder os til at se jer alle sammen.
Vel mødt - mange hilsener fra den nuværende kredsstyrelse.
Valggeneralforsamling torsdag den 14. marts 2024 kl. 16.30
Der er kaffe fra kl. 16.00
Generalforsamlingen afholdes på ZBC, Ahorn Alle 3-6, 4100 Ringsted
Endelig dagsorden:
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent. Kredsstyrelsen foreslår Thomas Andreasen, formand for organisationsudvalget i DLF
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen. Forslag trykt i generalforsamlingsudsendelsen.
- Kredsstyrelsens beretning. Omdeles på generalforsamlingen.
- Regnskab for 2023. Revideret regnskab er trykt i generalforsamlingsudsendelsen.
- Indkomne forslag. Forslag fra kredsstyrelsen om vedtægtsændringer for Særlig Fond. Se bilag.
- Fremlæggelse af budget 2024 og fastsættelse af kredskontingent. Herefter budgetramme for 2025 samt kontingentramme for overslagsåret.
- Valg for perioden 1. april 2024 til 31. marts 2026.
Forslag til valgprocedure:
Først vælges kredsformanden, som er valgt som kongresdelegeret og medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges 2 kongresdelegerede, som er medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges det sidste styrelsesmedlem, som samtidig er 1. suppleant for kongresdelegerede.
Herefter vælges 1. og 2. suppleant til kredsstyrelsen/2. og 3. suppleant for kongresdelegerede.
Endelig vælges 2 revisorer og suppleanter for revisorer.
Formand: Opstiller: Lise Vadsager, Frederiksberg Skole, nuværende formand
2 kongresdelegerede/medlemmer af kredsstyrelsen: Opstiller: Ingelise Jørgense, Vigersted Skole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret. Birgitte Lehrmann, Sorø Borgerskole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegere
1. suppleant for kongresdelegerede/medlem af kredsstyrelsen: Opstiller: Jacob Skeel Villemoes, tillidsrepræsentant på Ådalskolen
1. suppleant til kredsstyrelsen/ 2. suppleant for kongresdelegerede: Opstiller:
2. suppleant til kredsstyrelsen/ 3. suppleant for kongresdelegerede: Opstiller:
Revisorer: Opstiller: Lars Westermann Hansen, Dagmarskolen og Klaus Bolø, Fraktion 4
Suppleanter for revisorer: Opstiller:
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
På vegne af kredsstyrelsen med de bedste hilsener - Lise Vadsager
4.3.24
Valggeneralforsamling den 14. marts 2024
Kære medlem af Ringsted-Sorø Lærerforening
Det glæder os at kunne invitere til dette års generalforsamling
En generalforsamling er demokratiets fest. Det er der, hvor vi sammen bliver enige om, hvordan vi skal arbejde politisk, og hvem der skal gøre arbejdet, og det er her, vi bestemmer retningen, og derfor er den også vigtig for dig.
I år er det også en valggeneralforsamling. Hvis du er interesseret i en plads i styrelsen, har du mulighed for at indgive dit kandidatur på forhånd ved at skrive en lille tekst om dig selv. Send det til 050@dlf.org senest den 28. februar 2024. Så kommer det ud sammen med den endelige dagsorden og øvrige bilag.
Den mundtlige beretning udleveres på generalforsamlingen, og det er særligt her, I kommer ind i billedet. I den skriver den siddende formand/kredsstyrelse, hvad de mener, der bør arbejdes med i det kommende år.
Vi håber, du har en mening. Kom og vær med 😊
På kredsstyrelsens vegne - Mange hilsener Lise Vadsager
Valggeneralforsamling torsdag den 14. marts 2024 kl. 16.30
Der er kaffe fra kl. 16.00
Generalforsamlingen afholdes på ZBC, AhornAlle 3-6, 4100 Ringsted
Foreløbig dagsorden:
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent. Kredsstyrelsen foreslår Thomas Andreasen, formand for organisationsudvalget i DLF
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning.
- Regnskab for 2023.
- Indkomne forslag. A. Vedtægtsændringer for Særlig Fond. Øvrige forslag skal være kredskontoret i hænde senest 28. februar 2024.
- Fremlæggelse af budget 2024 og fastsættelse af kredskontingent. Herefter budgetramme for 2025 samt kontingentramme for overslagsåret.
- Valg for perioden 1. april 2024 til 31. marts 2026.
Forslag til valgprocedure:
Først vælges kredsformanden, som er valgt som kongresdelegeret og medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges 2 kongresdelegerede, som er medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges det sidste styrelsesmedlem, som samtidig er 1. suppleant for kongresdelegerede.
Endelig vælges 1. og 2. suppleant til kredsstyrelsen/2. og 3. suppleant for kongresdelegerede.
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
På vegne af kredsstyrelsen med de bedste hilsener - Lise Vadsager
Tilmelding til spisning senest den 28. februar 2024 foregår således:
*Hvis du har en tillidsrepræsentant, skal du tilmelde dig til ham/hende
*Alle andre skal sende en mail til 050@dlf.org
Referat af generalforsamling torsdag den 9. marts 2023 i Ringsted-Sorø Lærerforening
Velkomst og generalforsamlingens åbning v. kredsformand Lise Vadsager.
Lise bød velkommen og kredsstyrelsen og de ansatte blev præsenteret. Foreningssangen sunget.
Valg af dirigent. Kredsen foreslår Thomas Andreasen, Formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening.
Thomas valgt med applaus. Generalforsamlingen konstateret lovligt indkaldt. Ivar foreslået og valgt som referent.
Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
Forretningsordenen godkendt.
Beretningen.
Status på kredsens aktiviteter. Ingen bemærkninger fra forsamlingen.
Fagbevægelsens overlevelseskamp. Spørgsmål om fælles indsats fra FH mod de gule fagforeninger. Lise redegjorde for det lokale arbejde.
Sammen om skolen. Mange er pressede i hverdagen - er vi for pæne? Birgitte fortalte om Sammen om skolen i Sorø. Lise fortalte om det ændrede syn på DLF fra de centrale parter.
Kommunale budgetteringer/frihedsforsøg. Ingen bemærkninger.
A20 og realiseringen af den. Spørgsmål om den nye A20 i Ringsted. Kort redegørelse fra Lise om hovedpunkterne og opfordring til at tjekke ind på møderne om skoleplanen. Aftalen kan ses på kredsens hjemmeside www.kreds50.dk
FH. Ingen bemærkninger.
OK24. Ingen bemærkninger.
Mange medlemsgrupper – også mindre. Ros til kredsens arbejde med de mindre medlemsgrupper og omtalen i beretningen.
Medlemmernes retssikkerhed. Ingen bemærkninger.
Kommende politiske indsatsområder. Fokus på mellemformerne.
Afslutning. Næste år er generalforsamlingen fastsat til 14. marts
Andre emner fra forsamlingen.
Manglen på uddannede lærere. Hvad gør DLF for at genrejse læreruddannelserne lokalt.
Beretningen enstemmigt vedtaget.
Regnskab for 2022 v. kredsens kasserer Ingelise Jørgensen.
Bemærkning om mulig fremtidig ubalance mellem indtægter og udgifter.
Regnskabet enstemmigt godkendt.
Indkomne forslag.
Vedtægtsændringer § 8 om valgprocedure. Motiveres af Lise. Vedtaget som fremlagt.
Forslag om 2-årig generalforsamling og 2-årigt medlemsarrangement og hvad heraf følger af ændringer i vedtægter og forretningsorden. Motiveres af Birgitte. Vedtaget som fremlagt.
Fremlæggelse af budget for 2023 og fastsættelse af kredskontingent. Herunder foreslår bestyrelsen for fraktion 4 en kontingentstigning på 10 kr. pr. mdr. for fraktions 4’s medlemmer fra 1. januar 2024. Motiveres af Birgitte Zeuthen, formand for fraktion 4.
Spørgsmål om det budgetterede underskud. Ingelise og Lise redegjorde for mulige fremtidige tilpasninger af indtægter og udgifter.
Budget for 2023 taget til efterretning og kredskontingent for 2023 dermed fastsat (uændret). Stigningen for fraktion 4 på 10 kr. pr. måned pr. 1. januar 2024 vedtaget.
Eventuelt.
Ønske om oversættelse af forkortelser, fx fraktion 4.
Afslutning af generalforsamlingen.
Generalforsamling torsdag den 9. marts 2023 kl. 16.30 i Kreds 50
Der er kaffe fra kl. 16.00
Generalforsamlingen afholdes på
ZBC, Ahorn Alle 3-6, 4100 Ringsted
Endelig dagsorden:
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent. Kredsen foreslår Thomas Andreasen, Formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
- Beretning.
Man bedes orientere sig i den inden generalforsamlingen. Beretningen sendes både som lydfil og pdf.
- Regnskab for 2022.
- Indkomne forslag.
- a. Forslag om 2-årig generalforsamling og 2-årigt medlemsarrangement og, hvad heraf følger af ændringer i vedtægter og forretningsorden.
- b. Vedtægtsændringer § 8 stk. 2.
- Fremlæggelse af budget for 2023 og fastsættelse af kredskontingent.
Herunder foreslår bestyrelsen for fraktion 4 en kontingentstigning på 10,00 kr. pr. mdr. for fraktion 4’s medlemmer fra 1. januar 2024.
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
Kl. 17.30 – 19.00 Oplæg om medlemmernes retssikkerhed i inklusionsproblematikken.
Som oplægsholdere har vi inviteret:
Regitze Flannov, Lærer, Formand for undervisningsudvalget
Thomas Andreasen, Lærer, Formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget
Kl. 19.00 Spisning.
På vegne af kredsstyrelsen med de bedste hilsener - Lise Vadsager
28.2.23
Generalforsamling torsdag den 9. marts 2023 kl. 16.30 i Kreds 50
Der er kaffe fra kl. 16.00
Generalforsamlingen afholdes på
ZBC, Ahorn Alle 3-6, 4100 Ringsted
Foreløbig dagsorden:
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
- Beretning.
Beretningen udsendes på forhånd, så man har mulighed for at orientere sig i den. Beretningen sendes både som lydfil og pdf.
- Regnskab for 2022.
- Indkomne forslag.
- a. Forslag om 2-årig generalforsamling og 2-årigt medlemsarrangement og, hvad heraf følger af ændringer i vedtægter og forretningsorden.
- b. Vedtægtsændringer § 8 stk. 2.
Øvrige skriftlige og underskrevne forslag skal være kredskontoret i hænde senest den 21. februar 2023.
- Fremlæggelse af budget for 2023 og fastsættelse af kredskontingent.
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
Kl. 17.30 – 19.00 Oplæg om medlemmernes retssikkerhed i inklusionsproblematikken.
Som oplægsholdere har vi inviteret:
Regitze Flannov, Lærer, Formand for undervisningsudvalget
Thomas Andreasen, Lærer, Formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget
Kl. 19.00 Spisning.
På vegne af kredsstyrelsen med de bedste hilsener - Lise Vadsager
Tilmelding til spisning senest den 21. februar 2023 foregår således:
*Hvis du har en tillidsrepræsentant, skal du tilmelde dig til vedkommende.
*Alle andre skal sende en mail til 050@dlf.org
6.2.23
Referat af
Valggeneralforsamling torsdag den 17. marts 2022 kl. 16.30 i Kreds 50
Generalforsamlingen afholdes på
Comwell Sorø, Sorø
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager.
- Kredsformanden bød velkommen. Foreningssangen afsunget.
- Valg af dirigent.Kredsstyrelsen foreslår konsulent fra DLF Allan Sørensen.
- Allan Sørensen valgt. Generalforsamlingen konstateret lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtig. Stemmetællere valgt - 1 ved hvert bord.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.Forslag trykt i generalforsamlingsudsendelsen.
- Forretningsordenen godkendt.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning. Omdeles på generalforsamlingen.
- Den mundtlige beretning blev undervejs suppleret med a-ha slides, så medlemmerne kunne tage aktivt del i beretningen. Medlemmernes tilkendegivelser behandles af den kommende kredsstyrelse.
- Medlemmerne diskuterede tre forskellige cases om lønproblematikker. Noter fra diskussionerne blev indsamlet og behandles af den kommende kredsstyrelse.
- Ros til formen på beretningen med inddragelse af forsamlingen.
- Spørgsmål til organisationsprocenten i DLF.
- Beretningen vedtaget enstemmigt.
- Regnskab for 2021. Revideret regnskab trykt i generalforsamlingsudsendelsen.
- Regnskabet fremlagt ved kredsens kasserer Ingelise Jørgensen. Regnskabet vedtaget enstemmigt. Der meddeles decharge.
- Indkomne forslag. Forslag fra kredsstyrelsen om at opkræve kontingent kvartalsvis.Se bilag.
- Forslaget fremlagt af kredsens kasserer Ingelise Jørgensen. Forslaget vedtaget med stort flertal.
- Fremlæggelse af budget 2022 og fastsættelse af kredskontingent.
- Budgettet fremlagt af kredsens kasserer Ingelise Jørgensen. Budgettet taget til efterretning og kredskontingentet dermed fastsat som foreslået. (uændret).
- Valg ifølge vedtægter for perioden 1. april 2022 til 31. marts 2024.
Forslag til valgprocedure:
Først vælges kredsformanden, som er valgt som kongresdelegeret og medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges 2 kongresdelegerede, som er medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges det sidste styrelsesmedlem, som samtidig er 1. suppleant for kongresdelegerede.
Herefter vælges 1. og 2. suppleant til kredsstyrelsen/2. og 3. suppleant for kongresdelegerede.
Endelig vælges 2 revisorer og suppleanter for revisorer.
Formand:Opstiller: Lise Vadsager, Frederiksberg Skole, nuværende formand
Valgt: Lise Vadsager.
2 kongresdelegerede/medlemmer af kredsstyrelsen: Opstiller: Ingelise Jørgensen, Vigersted Skole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret. Birgitte Lehrmann, Sorø Borgerskole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret.
Valgt: Ingelise Jørgensen og Birgitte Lehrmann.
1. suppleant for kongresdelegerede/medlem af kredsstyrelsen: Opstiller: Jacob Skeel Willemoes, tillidsrepræsentant på Byskovskolen, Afd. Asgård
a) Valgt: Jacob Skeel Willemoes.
Suppleanter til kredsstyrelsen/suppleanter for kongresdelegerede:
Opstiller: Nanna Byskovskolen, Henriette Søholmskolen, Jacob Holbergskolen.
Valgt: Nanna valgt som 1. suppleant til kredsstyrelsen/ 2. suppleant til kongresdelegerede. Henriette valgt som 2. suppleant til kredsstyrelsen og 3. suppleant til kongresdelegerede.
Revisorer: Opstiller: Lars Westermann Hansen, Dagmarskolen og Klaus Bolø, Pedersborg Skole.
Valgt: Lars Westermann Hansen og Klaus Bolø.
Suppleanter for revisorer: Opstiller: Casper Christensen, Byskov-Asgård og Mette Sømod, Byskov-Benløse
Valgt: Casper Christensen og Mette Sømod
9. Eventuelt.
10. Afslutning af generalforsamlingen.
Referent
____________________
Ivar Karrebæk Askøe
Formand
_____________________
Lise Vadsager
Dirigent
____________________
Allan Sørensen
24.3.22
Referat er underskrevet og udsendt til alle medlemmer via medlemssystemet den 28.3.22
Endelig dagsorden til
Valggeneralforsamling torsdag den 17. marts 2022 kl. 16.30 i Kreds 50
Der er kaffe fra kl. 16.00
Generalforsamlingen afholdes på
Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager.
- Valg af dirigent. Kredsstyrelsen foreslår konsulent fra DLF Allan Sørensen.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen. Forslag trykt i generalforsamlingsudsendelsen.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning. Omdeles på generalforsamlingen.
- Regnskab for 2021. Revideret regnskab trykt i generalforsamlingsudsendelsen.
- Indkomne forslag. Forslag fra kredsstyrelsen om at opkræve kontingent kvartalsvis. Se bilag.
- Fremlæggelse af budget 2022 og fastsættelse af kredskontingent.
- Valg ifølge vedtægter for perioden 1. april 2022 til 31. marts 2024.
Forslag til valgprocedure:
Først vælges kredsformanden, som er valgt som kongresdelegeret og medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges 2 kongresdelegerede, som er medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges det sidste styrelsesmedlem, som samtidig er 1. suppleant for kongresdelegerede.
Herefter vælges 1. og 2. suppleant til kredsstyrelsen/2. og 3. suppleant for kongresdelegerede.
Endelig vælges 2 revisorer og suppleanter for revisorer.
Formand: Opstiller: Lise Vadsager, Frederiksberg Skole, nuværende formand
2 kongresdelegerede/medlemmer af kredsstyrelsen: Opstiller: Ingelise Jørgensen, Vigersted Skole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret. Birgitte Lehrmann, Sorø Borgerskole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret.
1. suppleant for kongresdelegerede/medlem af kredsstyrelsen: Opstiller: Jacob Skeel Willemoes, tillidsrepræsentant på Byskovskolen, Afd. Asgård
1. suppleant til kredsstyrelsen/2. suppleant for kongresdelegerede:
Opstiller:
2. suppleant til kredsstyrelsen/3. suppleant for kongresdelegerede: Opstiller:
Revisorer: Opstiller: Lars Westermann Hansen, Dagmarskolen og Klaus Bolø, Pedersborg Skole.
Suppleanter for revisorer: Opstiller:
9. Eventuelt.
10. Afslutning af generalforsamlingen.
Med venlig hilsen
Lise Vadsager
Kredsformand
7.3.22
Bilag til punkt 6 på dagsordenen – Indkomne forslag – Forslag fra kredsstyrelsen
Forslag til generalforsamlingsbeslutning om kvartalsvis opkrævning af kontingent for fraktion 1 og 2.
Generalforsamling Ringsted-Sorø Lærerforening
torsdag den 17. marts 2022
Kredsstyrelsen i Ringsted-Sorø Lærerforening har drøftet en mulighed for ændring i kontingentindbetaling – fra indbetaling hver måned til kvartalsvis kontingentopkrævning.
Baggrunden for dette er, at det vil give en besparelse på ca. 22.000 kr. årligt fremover. Kontingentopkrævningen, som DLF centralt står for, koster det samme pr. gang uanset om det er pr. måned eller pr. kvartal. Besparelsen vil komme alle kredsens medlemmer til gode.
Kredsstyrelsen fremlægger derfor forslag om ændring i kontingentopkrævning gældende fra 1. oktober 2022.
Det foreslås at gå over til kvartalsvis kontingentopkrævning d. 1. oktober 2022. Det betyder, at medlemmerne i fraktion 1 og 2 (lærere og børnehaveklasseledere) d. 1. oktober bliver opkrævet kontingent for månederne oktober, november og december. Der skal derfor ikke betales kontingent i hverken november og december. Den næste kontingentopkrævning bliver primo januar 2023 gældende for januar kvartal og så fremdeles. For det enkelte medlem vil det betyde et enkeltstående behov for en ekstra ”opsparing” på budgetkontoen på 2 mdr. kontingent pr. 1. oktober 2022. Derefter vil det fortsætte uden mærkbare ændringer. Derfor varsles det i god tid, så det ikke kommer som en uforudset overraskelse i oktober måned.
Hvad betyder det i praksis:
- Man betaler nu kontingent for 3 måneder ad gangen forud.
- De 2 efterfølgende måneder er betalingsfrie, og vil i praksis fungere på budgetkontoen som opsparing til næste kvartalsopkrævning sammenlignet med månedsvis opkrævning.
Forskel i praksis:
Man betaler nu kontingent 4 gange årligt (kvartalsvis) i stedet for 12 gange årligt (månedligt).
Det er ganske vist en 3 gange så stor udskrivning hver 3. måned, men så er de 2 efterfølgende måneder som nævnt betalingsfrie. Som nævnt vil der kun ved overgangen til den nye praksis være et behov for have sparet op til ekstra 2 mdr. kontingent.
Til generalforsamlingens beslutning.
På kredsstyrelsens vegne
Ingelise Jørgensen
Kredskasserer
Ringsted-Sorø Lærerforening.
Kære medlem af Ringsted-Sorø Lærerforening
Det glæder os at kunne invitere til dette års generalforsamling. Særligt dejligt er det, at vi skal ses fysisk, så vi også kan hygge os og spise dejlig mad.
En generalforsamling er demokratiets fest. Det er der, hvor vi sammen bliver enige om, hvordan vi skal arbejde politisk, og hvem der skal gøre arbejdet, og det er her, vi bestemmer retningen, og derfor er den også vigtig for dig.
I år er det også en valggeneralforsamling. Hvis du er interesseret i en plads i styrelsen, har du mulighed for at indgive dit kandidatur på forhånd ved at skrive en lille tekst om dig selv. Send det til 050@dlf.org senest den 1. marts 2022. Så kommer det ud sammen med den endelige dagsorden og øvrige bilag.
Den mundtlige beretning udleveres på generalforsamlingen, og det er særligt her, I kommer ind i billedet. I den skriver den siddende formand/kredsstyrelse, hvad de mener, der bør arbejdes med i det kommende år, og i år ved vi, at løn kommer til at betyde meget, så det har vi brug for dit input til.
Det håber vi, at du har en mening om. Kom og vær med 😊
På kredsstyrelsens vegne - Mange hilsener Lise Vadsager
Valggeneralforsamling torsdag den 17. marts 2022 kl. 16.30 i Kreds 50
Der er kaffe fra kl. 16.00
Generalforsamlingen afholdes på Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø
Foreløbig dagsorden:
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning.
- Regnskab for 2021.
- Indkomne forslag. Skal være kredskontoret i hænde senest 1. marts 2022.
- Fremlæggelse af budget 2022 og fastsættelse af kredskontingent.
- Valg for perioden 1. april 2022 til 31. marts 2024.
Forslag til valgprocedure:
Først vælges kredsformanden, som er valgt som kongresdelegeret og medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges 2 kongresdelegerede, som er medlem af kredsstyrelsen.
Herefter vælges det sidste styrelsesmedlem, som samtidig er 1. suppleant for kongresdelegerede.
Endelig vælges 1. og 2. suppleant til kredsstyrelsen/2. og 3. suppleant for kongresdelegerede.
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
På vegne af kredsstyrelsen med de bedste hilsener - Lise Vadsager
Tilmelding til spisning senest den 1. marts 2022 foregår således:
*Hvis du har en tillidsrepræsentant, skal du tilmelde dig til ham/hende
*Alle andre skal sende en mail til 050@dlf.org
-----------------------------------------------------------
Kære medlem
Hermed den endelige dagsorden til vores generalforsamling. Vi beder dig tilmelde dig på linket her: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=tURbQx1Ef02AcQXsPMXE5awt9ZXa21dIl5HShUdZ6KZUMENXVkRCNU9GMEdBR1dDVVpNR1FCRENaUi4u
Så har vi nemlig en chance for at vide, hvor mange deltagere vores hjælper til den virtuelle afvikling skal håndtere i mødet.
Generalforsamling torsdag den 25. marts 2021 kl. 16.00 i
Kreds 50
Generalforsamlingen afholdes på
Teams: link til selve mødet: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MjdkNzM1ZmYtZmEwZS00YTU4LWE2MTgtNjBlY2FlOWNhM2U0%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22435b44b5-441d-4d7f-8071-05ec3cc5c4e5%22%2c%22Oid%22%3a%2295f52dac-dbda-4857-9791-d2854759e8a6%22%7d
Endelig dagsorden:
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning. Beretningen udsendes til jer sammen med denne dagsorden, og vil ikke blive læst op på generalforsamlingen, men vil blive behandlet på selve generalforsamlingen😊
- Regnskab for 2020.
- Indkomne forslag. Der er ikke indkommet forslag.
- Fremlæggelse af budget 2021 og fastsættelse af kredskontingent.
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
På vegne af kredsstyrelsen med de bedste hilsener - Lise Vadsager
Vi beder dig logge på mødet i god tid inden kl. 16.
17.3.21
Kære medlem
Den årlige generalforsamling i Ringsted-Sorø Lærerforening plejer at også at være en social begivenhed. Men en generalforsamling er et møde, der skal afholdes ifølge foreningens vedtægter, fordi der er ting, vi som kredsstyrelsesmedlemmer har brug for at drøfte med medlemmerne. Vi vil derfor ikke udsætte den, men afholder den virtuelt i år. Når verden på et tidspunkt bliver sig selv igen, laver vi et socialt medlemsarrangement.
Vi håber derfor, at du vil give dit besyv med i din forening og finde tid til at deltage i
Generalforsamling torsdag den 25. marts 2021 kl. 16.00 i
Kreds 50
Generalforsamlingen afholdes på
Teams. Du vil inden generalforsamlingen modtage et link til mødet på den mail, du har opgivet på ”min side”.
Foreløbig dagsorden:
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning. Beretningen udsendes til jer sammen med mødelink, og vil ikke blive læst op på generalforsamlingen, men vil blive behandlet på en ny måde😊
- Regnskab for 2020.
- Indkomne forslag. Skal være Kredskontoret i hænde senest 10. marts 2021.
- Fremlæggelse af budget 2021 og fastsættelse af kredskontingent.
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
På vegne af kredsstyrelsen med de bedste hilsener - Lise Vadsager
Tilmelding er ikke nødvendig. Vi beder dig blot logge på mødet i god tid inden kl. 16.00.
22.02.2021
16. september 2020
Referat
Generalforsamling torsdag den 16. september 2020 kl. 16.30 i Kreds 50
Der er kaffe fra kl. 16.30
Generalforsamlingen afholdes i
Emmaus, Højskolevej 9, 4690 Haslev
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager. Lise Vadsager bød velkommen til generalforsamlingen.
- Valg af dirigent. Kredsstyrelsen foreslog konsulent fra DLF, Allan Sørensen. Allan Sørensen valgt. Allan Sørensen takkede for valget og konstaterede, at formalia vedr. generalforsamlingens afholdelse var overholdt, og at generalforsamlingen således var beslutningsdygtig. Der blev herefter valgt stemmetællere.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen. Forslag trykt i generalforsamlingsbladet. Der var ingen bemærkninger til forretningsordenen, hvorefter denne var godkendt.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning. Omdelt på generalforsamlingen. Kredsstyrelsens beretning enstemmigt vedtaget
- Regnskab for 2019. Revideret regnskab trykt i generalforsamlingsbladet. Kredskasserer Ingelise Jørgensen forelagde kredsen regnskab for 2019 og regnskab for Særlig Fond 2019. Regnskabet blev godkendt, og der blev meddelt decharge.
- Indkomne forslag. Der var ikke indkommet forslag.
- Fremlæggelse af budget 2020 og fastsættelse af kredskontingent. Kredsstyrelsens forslag er trykt i generalforsamlingsbladet. Kredskasserer Ingelise Jørgensen fremlagde på vegne af kredsstyrelsen budget for 2020 og forslag til kredskontingent for 2020. Forslag til kredskontingent vedtaget.
- Valg ifølge vedtægter for perioden 1. april 2020 til 31. marts 2022.
Formand: Opstiller: Lise Vadsager, Frederiksberg Skole, Sorø kommune, nuværende formand.
Valgt: Lise Vadsager, Frederiksberg Skole.
2 kongresdelegerede/medlemmer af kredsstyrelsen: Opstiller: Ingelise Jørgensen, Vigersted Skole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret. Birgitte Lehrmann, Sorø Borgerskole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret. Benedikte Rodenkam Nielsen, tillidsrepræsentant, Campusskolen, Ringsted.
Valgt: Birgitte Lehrmann, Sorø Borgerskole.
Ingelise Jørgensen, Vigersted skole.
1. suppleant for kongresdelegerede/medlem af kredsstyrelsen:
Valgt: Benedikte Rodenkam Nielsen, Campusskolen, Ringsted.
Suppleanter til kredsstyrelsen.
1. suppleant til kredsstyrelsen/2. suppleant for kongresdelegerede:
Valgt: Henriette Søs Bøndergaard, Valdemarskolen
2. suppleant til kredsstyrelsen/3. suppleant for kongresdelegerede:
Valgt: Jakob Dahl, Holbergskolen.
Revisorer: Opstiller: Lars Westermann Hansen, Dagmarskolen og Klaus Bolø, Pedersborg Skole.
Valgt: Lars Westermann Hansen, Dagmarskolen og Klaus Bolø, Pedersborg Skole.
Suppleanter for revisorer:
Valgt: Nanna Tang Bendig, tillidsrepræsentant, Byskovskolen, Ringsted.
Erik Thomsen, Fraktion 4.
9. Eventuelt. Næste års generalforsamling afholdes d. 18. marts 2021 i Sorø.
10. Afslutning af generalforsamlingen. Lise Vadsager takkede Allan Sørensen for sikker og behagelig ledelse af generalforsamlingen og derefter kunne dirigenten afslutte generalforsamlingen
Michael Petersen Allan Sørensen
Referent Dirigent
Lise Vadsager
Kredsformand
Dagsorden til
Valggeneralforsamling onsdag den 16. september 2020 kl. 17.00 i Kreds 50
Der er kaffe fra kl. 16.30
Generalforsamlingen afholdes på
Emmaus, Højskolevej 9, 4690 Haslev
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager.
- Valg af dirigent. Kredsstyrelsen foreslår konsulent fra DLF Allan Sørensen.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen. Forslag trykt i generalforsamlingsbladet.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning. Omdeles på generalforsamlingen.
- Regnskab for 2019. Herunder orientering om salg af lejlighed og anbringelse af investering af afkast. Revideret regnskab trykt i generalforsamlingsbladet.
- Indkomne forslag. Der er ikke indkommet forslag.
- Fremlæggelse af budget 2020 og fastsættelse af kredskontingent. Kredsstyrelsens forslag er trykt i generalforsamlingsbladet.
- Valg ifølge vedtægter for perioden 1. oktober 2020 til 31. marts 2022.
Formand: Opstiller: Lise Vadsager, Frederiksberg Skole, nuværende formand
2 kongresdelegerede/medlemmer af kredsstyrelsen: Opstiller: Ingelise Jørgensen, Vigersted Skole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret. Birgitte Lehrmann, Sorø Borgerskole, fællestillidsrepræsentant og nuværende kongresdelegeret. Benedikte Rodenkam Nielsen, tillidsrepræsentant på Campusskolen.
1. suppleant for kongresdelegerede/medlem af kredsstyrelsen: Opstiller:
1. suppleant til kredsstyrelsen/2. suppleant for kongresdelegerede:
Opstiller: Henriette Søs Bøndergaard, tillidsrepræsentant på Valdemarskolen.
2. suppleant til kredsstyrelsen/3. suppleant for kongresdelegerede: Opstiller:
Revisorer: Opstiller: Lars Westermann Hansen, Dagmarskolen og Klaus Bolø, Pedersborg Skole.
Suppleanter for revisorer: Opstiller:
9. Eventuelt.
10. Afslutning af generalforsamlingen.
Med venlig hilsen
Lise Vadsager
Kredsformand
7.9.20
Foreløbig dagsorden til
Valggeneralforsamling onsdag den 16. september 2020 kl. 17.00 i
Kreds 50
Der er kaffe fra kl. 16.30
Generalforsamlingen afholdes på
Emmaus, Højskolevej 9, 4690 Haslev
- Velkomst og generalforsamlingens åbning. v. kredsformand Lise Vadsager
- Valg af dirigent.
- Godkendelse af forslag til forretningsorden for generalforsamlingen.
- Kredsstyrelsens mundtlige beretning.
- Regnskab for 2019. Herunder orientering om salg af lejlighed og anbringelse af investering af afkast.
- Indkomne forslag. Skal være Kredskontoret i hænde senest 28. august 2020.
- Fremlæggelse af budget 2020 og fastsættelse af kredskontingent.
- Valg ifølge vedtægter for perioden 1. oktober 2020 til 31. marts 2022.
- Eventuelt.
- Afslutning af generalforsamlingen.
Med venlig hilsen
Lise Vadsager
Kredsformand
Tilmelding senest den 3. september 2020 foregår således:
*Hvis du har en Tillidsrepræsentant, skal du tilmelde dig til ham/hende
*Alle andre skal sende en mail til 050@dlf.org
13.8.20
- Publiceringsdato: 18. februar 2015
- Ændringsdato: 19. marts 2024